A GLN a vállalkozások számára egy olyan kiegészítő eszköz, amellyel az üzleti partnereik felé bizonyítani tudják IFS tanúsítványuk eredetiségét.
A GLN szám hivatalos megszerzését követően még egy lépés elengedhetetlen:
Csak ezt követően van lehetőség az IFS Food v7 tanúsítvány megszerzésére.
A Globális helyazonosító szám (Global Location Number) vagy röviden GLN a helyi és nemzetközi üzleti tranzakciókban úgy működik, mint egy ujjlenyomat.
A GLN számokkal a vállalkozások és a cégek egyes helyei, pl. a gyártás helye vagy a logisztikai központ tisztán és egyértelműen azonosítható.
A GLN egy 13 számjegyből álló szám, amely egyben kulcsként szolgál a vállalkozás különböző adatbázisokban tárolt adataihoz.
Az IFS Food Tanúsítvány esetében a GLN egyértelműen azonosítja azt az egységet, amelyre a minősítést kiadták.
Mivel a GLN kizárólag egyetlen helyre vonatkozhat, egy vállalatnak annyi GLN számra van szüksége, ahány helyre szükséges megszereznie az IFS Food Tanúsítványt.
A GEPIR egy globális GS1 adatbázis, amelyben a cégeket akár a hozzájuk tartozó GLN számok alapján is meg lehet találni.
Ezzel lehet ellenőrizni egyértelműen egy adott Tanúsítvány kapcsán, hogy az valóban az adott vállalkozáshoz köthető-e.
A vállalkozás GLN számai mindaddig aktívak a GEPIR rendszerében, amíg az adott cég aktív partnere a GS1 szervezetnek.
Az IFS Food Tanúsítvány megszerzéséhez a GLN szám(ok)nak meg kell jelennie a GEPIR-ben és egyben aktívnak is kell lennie.
Ezen túlmenően a Tanúsítványban feltüntetett cégnévnek és címnek is egyeznie kell a GLN számhoz a GEPIR-ben rendelt adatokkal.
Az IFS és a vállalkozás üzleti partnerei ezáltal tudják biztosan ellenőrizni mind a GLN, mind pedig a tanúsítvány hitelességét.
A GLN szám megjelenik az IFS Food Tanúsítványhoz tartozó riport legelső oldalán.
Az IFS tanúsítási folyamat során az auditor minden kötelező információt ellenőriz, amelyek feltüntetésre kerülnek a jelentésben, így a GLN számot is.
A validáció a GLN szám esetében a GEPIR segítségével történik vagy a GS1-gyel kötött szerződés után kapott számla alapján.
Kapcsolódó képzéseink:
2025. január 23.
2025. január 23 - 24.
2025. január 24.
2025. január 27 - 29.
2025. január 27 - 28.
2025. január 27 - 29.
2025. január 27 - 28.
2025. január 27 - 28.
2025. január 27 - 29.
2025. január 30 - 31.
Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>
"Ajánlom a képzést minden olyan embernek, aki nehezen viseli a "száraz" anyagokat. Az előadó az ilyen embereknek is érdekesen fogja előadni azokat."
Farkas Szabolcs
www.fabricom.hu
"A téma egy olyan bemutatásában volt részem, amit nem gondoltam volna, hogy ilyen érdekesen és emberközpontúan is meg lehet közelíteni, kiegészítve számos példával és magyarázó értékelésekkel."
Ujvári Gergely
www.norgen.hu
"Nem igazi képzés, annál sokkal több, jó hangulatú tapasztalatcsere, ami messze nem a száraz tények felsorolásáról szól, aktuálissá téve személyre szóló példákkal."
Kiszela István
Sárvári Gyógyfürdő Kft.
"A valós életből vett példák révén megvalósítható ötleteket állítottunk össze a csapattal. Az előadók felkészültsége és stílusa kiválóan illeszkedett az elvárásainkhoz. Köszönjük!"
Laczkó Tóth Gergely
www.kokai.hu
"Örömmel és maximális odafigyeléssel vettem részt a MEBIR képzésen, ami az előadó Balázs Árpád magas szintű felkészültségének és gyakorlati ismereteinek volt köszönhető. További sok sikert kívánok!"
Takács Andrea
DENSO GYártó Magyarország Kft.
"Jó, a vállalatunk igényeire kialakított képzést kaptunk, felkészült, kiváló oktatótól."
Nagy Sándor
DS Smith Packaging Hungary Kft.
"Az egyetem elvégzése után megfogadtam, hogy soha többet nem ülök "iskolapadba", de sok év után ez a két nap volt, ami rádöbbentett, hogy néha nem árt."
Garamszegi Patrik
www.omikrondokk.hu
"Szakembereknek is hasznos ismeretek hozzáértő szakembertől tömören."
Dr. Becser Norbert
www.star-con.hu
"A Poligont Kft. képzése lényegre törő, logikus, gyakorlatba átültethető."
Kupi Ildikó
Szatmár Optikai Kft.
"Figyelemmel kísérhető, gyakorlatias képzés, rutinos előadó."
Fülöp Gyula
www.chemark.hu
Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>