IFS Food tanúsítványt a GLN szám is erősíti a jövőben

IFS Food v7 bevezetésével a vállalkozásoknak
GS1 szabványos GLN számmal is rendelkezniük kell

A GLN a vállalkozások számára egy olyan kiegészítő eszköz, amellyel az üzleti partnereik felé bizonyítani tudják IFS tanúsítványuk eredetiségét.

A GLN szám hivatalos megszerzését követően még egy lépés elengedhetetlen:

  • GLN számot meg kell jelentetni az úgynevezett GEPIR szolgáltatásban (Globális Elektronikus Partnerinformációs Rendszer).

Csak ezt követően van lehetőség az IFS Food v7 tanúsítvány megszerzésére.

Mi a GLN szám?

A Globális helyazonosító szám (Global Location Number) vagy röviden GLN a helyi és nemzetközi üzleti tranzakciókban úgy működik, mint egy ujjlenyomat.

A GLN számokkal a vállalkozások és a cégek egyes helyei, pl. a gyártás helye vagy a logisztikai központ tisztán és egyértelműen azonosítható.

A GLN egy 13 számjegyből álló szám, amely egyben kulcsként szolgál a vállalkozás különböző adatbázisokban tárolt adataihoz.

Az IFS Food Tanúsítvány esetében a GLN egyértelműen azonosítja azt az egységet, amelyre a minősítést kiadták.

Mivel a GLN kizárólag egyetlen helyre vonatkozhat, egy vállalatnak annyi GLN számra van szüksége, ahány helyre szükséges megszereznie az IFS Food Tanúsítványt.

A GLN szám megjeleníttetése a GEPIR-ben bizonyítja az adott GLN hitelességét

A GEPIR egy globális GS1 adatbázis, amelyben a cégeket akár a hozzájuk tartozó GLN számok alapján is meg lehet találni.

Ezzel lehet ellenőrizni egyértelműen egy adott Tanúsítvány kapcsán, hogy az valóban az adott vállalkozáshoz köthető-e.

A vállalkozás GLN számai mindaddig aktívak a GEPIR rendszerében, amíg az adott cég aktív partnere a GS1 szervezetnek.

Az IFS Food Tanúsítvány megszerzéséhez a GLN szám(ok)nak meg kell jelennie a GEPIR-ben és egyben aktívnak is kell lennie.

Ezen túlmenően a Tanúsítványban feltüntetett cégnévnek és címnek is egyeznie kell a GLN számhoz a GEPIR-ben rendelt adatokkal.

Az IFS és a vállalkozás üzleti partnerei ezáltal tudják biztosan ellenőrizni mind a GLN, mind pedig a tanúsítvány hitelességét.

GLN szerepe az IFS tanúsítási folyamatában

A GLN szám megjelenik az IFS Food Tanúsítványhoz tartozó riport legelső oldalán.

Az IFS tanúsítási folyamat során az auditor minden kötelező információt ellenőriz, amelyek feltüntetésre kerülnek a jelentésben, így a GLN számot is.

A validáció a GLN szám esetében a GEPIR segítségével történik vagy a GS1-gyel kötött szerződés után kapott számla alapján.

Kapcsolódó képzéseink:

IFS Food, 7-es verzió változásai

IFS Food belső auditor (v7 szerint)

Képzéseink

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>

Rólunk mondták

"Remek lehetőség a tapasztalatcserére is."

Schell Tamás
Kőolajvezetéképítő Zrt.

"Szakembereknek is hasznos ismeretek hozzáértő szakembertől tömören."

Dr. Becser Norbert
www.star-con.hu

"A valós életből vett példák révén megvalósítható ötleteket állítottunk össze a csapattal. Az előadók felkészültsége és stílusa kiválóan illeszkedett az elvárásainkhoz. Köszönjük!"

Laczkó Tóth Gergely
www.kokai.hu

"Nekem, mint stratégiai beszerzőnek nagyon sok jó és hasznos információval szolgált ez a tanfolyam! Most még jobban megértettem, hogy mekkora lényege is van egy szervezeten belüli folyamatok összhangjának."

Simonffy Krisztina
www.anton.hu

"Szívből ajánlom, aki olyan jó hangulatú képzésen akar részt venni, ahol a szakmai tudás átadása emberközpontúan történik."

Solti Ferenc
EMKI

"Nem igazi képzés, annál sokkal több, jó hangulatú tapasztalatcsere, ami messze nem a száraz tények felsorolásáról szól, aktuálissá téve személyre szóló példákkal."

Kiszela István
Sárvári Gyógyfürdő Kft.

"A képzések alaposak, széles látókörűek, életszerűek, újabb és újabb ötleteket adnak."

Bárdossy ldikó
www.elanders.com

"Örömmel és maximális odafigyeléssel vettem részt a MEBIR képzésen, ami az előadó Balázs Árpád magas szintű felkészültségének és gyakorlati ismereteinek volt köszönhető. További sok sikert kívánok!"

Takács Andrea
DENSO GYártó Magyarország Kft.

"Ajánlom a képzést minden olyan embernek, aki nehezen viseli a "száraz" anyagokat. Az előadó az ilyen embereknek is érdekesen fogja előadni azokat."

Farkas Szabolcs
www.fabricom.hu

"Az egyetem elvégzése után megfogadtam, hogy soha többet nem ülök "iskolapadba", de sok év után ez a két nap volt, ami rádöbbentett, hogy néha nem árt."

Garamszegi Patrik
www.omikrondokk.hu

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>